inšpirácia na apetitonline.cz |
Robím ho doma často, iba tak na masle, posoleného. Tak som chcela práve Vianočný recept niečím ozvláštniť. Už som tento recept raz robila a veľmi mi chutil, tak som sa rozhodla, že to bude to pravé.
Resumé je také, že dcéra ho na Vianoce síce zjedla, chcela ma asi potešiť, ale na druhý deň už dala krustu dola a zjedla iba lososa:-)
Pripraviť si ho však môžete určite kedykoľvek, nielen na Vianoce.
Potrebujete:
800 g filet z lososa
2 plátky toastového chleba
4 lyžice strúhaného parmezánu
2 lyžice petržlenu sekaného
1 lyžica bazalky
1 lyžica pažítky
strúčik cesnaku
2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
soľ, korenie
olivový olej
Toastový chleba rozmixujeme s parmezánom, bylinkami, citrónovou kôrou a cesnakom. Rúru predhrejeme na 200 stupňov.
Lososa posolíme, pokoreníme a položíme na papier na pečenie. nanesieme na neho bylinkovú strúhanku a primačkáme rukami.
Vložíme do rúry a pečieme cca 15-20 minút, aby bol losos ešte ružový v strede.
lososa mam moc rada, vyzkousim
OdpovedaťOdstrániťLucy,prave som zistila asi ako dlho som nebola na Tvojom blogu. Nielenze posledny prispevok tu mas od Vianoc,ja som zmeskala aj kuskus,aj jablka v zupane(od tehotenstva som zavisla na sladkostiach a kedze toto stare zname som nikdy! nejedla a prave sa mi pokazila rura uz viem,co bude najblizsie ako dezertik,mnam!),aj Teba v Emme,aj vselicoostatne az po cokoladovo matove salocky,no strach a hroza! Blog stale pekny,velmi ma to bavi citat,receptiky inspirujuce a fotky krasne. Dakujem a drzim Ti palce! LL
OdpovedaťOdstrániťLucka, velmi sa tesim ze sa ti podarilo na chvilu ku mne nakuknut. Dakujem za chvalu a pozdravujem teba aj malicku princeznu!!
Odstrániť